Aj vy čakáte na zázrak?

17.03.2013 08:16

Naši starí rodičia si ešte pamätajú časy ked bola nulová nezamestnanosť, vysoká pôrodnosť a štátom zabezpečené dôchodky. Biolo to pred 23 rokmi. Vtedy ešte každý veril heslu: Pracuj, štát sa o teba postará.

Ako je to dnes? Čo sa zmenilo?

Zmenila sa doba. Nezamestnanosť na Slovensku už presiahla 14%. Desiatky tisic mladých aj starších ľudí odchádza do zahraničia za pracou a aj tam ostáva. Rodí sa čím ďalej menej a menej detí. Pomer pracujúcich ľudí na dôchodcov sa rapídne zmenšil. Stále menej peňazí prichádza do sociálnej poisťovne na odvodoch. 

Percentuálne sa rapídne znížil dôchodok, znížili sa aj invalidné dôchodky. Ak dnes niekto verí, že sa štát o neho postará, verí na zázraky, ktoré sa nikdy nestanú. Pozrite sa reálne okolo seba. Kto prevezme zodpovednosť za vašu budúcnosťou ak to neurobite vy?

V západných krajinách majú ľudia desiatky generácii zaužívaný spôsob sporenia na dôchodok. Akonáhle sa narodí dieťa, rodičia mu založia sporenie. Akonáhle začne človek pracovať okamžite si začne odkladať 10% svojho príjmu na dôchodok. Preto vidíme západných dôchodcov cestovať po celom svete aj so svojimi vnúčatami. Ak vidíte chudobného dôchodcu na západe, zjavne podcenil rady svojich rodičov, aby si už od mlada odkladal časť príjmu.

Aký chcete mať vy život na dôchodku?

Máte na výber.

1, Chcete žiť na dôchodku spokojne ako naši západni susedia, chodiť na dovolenky so svojimi vnúčatami a mať sa dobre?

2, Alebo chcete veriť na zázrak, ktorý sa nikdy nestane a žiť v chudobe, počítať každý cent, nemať ani na lieky a možno sa sťať aj bezdomovcom?

Ktorý scenár sa Vám viac páči?

Ak ste si vybrali ten prvý gratulujem. Pritom to nie je ani také zložité. Stačí ak si budete odkladať 10% zo svojho príjmu ak ste mladší. Ak ste starší 15 - 25%.

Ako a kam? Určite tam kde Vám budu peniaze pracovať a prinášať úroky. Je niekoľko možnosti, ktoré vám radi ukážeme. 

 

Čo znamená pre vás váš príjem?

Čo všetko platíte zo svojho príjmu?

Počítajme spolu...musíte jesť? Musíte niekde bývať? Čo oblečenie? Cestovanie do prace? Mobil, internet, televízia? Školské výdavky pre deti? Radi aj cestujete na dovolenky? Čo darčeky príbuznym? Šport a záľuby? Chýba niečo?

Čo ak sa počas pracovného obdobia niečo stane a nebudete môcť zarábať peniaze?

Katastrófa, problém...?

Z akých dôvodov môžete prísť o váš príjem?

Stávaju sa úrazy, choroby, smrť...?

Ako máte zabezpečený váš príjem v takýchto udalostiach? 

 

Keby existoval program, ktorý by vám toto všetko zabezpečil, chceli by ste o ňom vedieť?

 

Potom neváhajte a zavolajte nám: 0949 133 032

Ukážeme vám všetky možnosti. Sme tu preto, aby sme vám zabezpečili vašu budúcnosť aj prítomnosť.

 

Späť