Prečo a ako zabezpečiť svoj príjem.

03.12.2011 23:28

Každý dospely človek pracuje a má z toho príjem. Platí elektrinu, plyn, televíziu, rozhlas, smeti, vodu, stravu, školy, oblečenie a ďalšie veci. A na to najdôležitejšie zabúda. Zabúda na seba a svoju rodinu. Najprv zaplaťme sebe a až potom plaťme cudzim.

Ako budete žiť, ak sa stane úraz s trvalými následkami?
Bude vám stačiť minimalny príjem z invalidneho dôchodku 2OO Eur?

A ako bude žiť vaša rodina, ak by ste ju náhle natrvalo opustil a nemohol sa o ňu už starať?

Viete aky dôchodok dostanete, keď prestanete byť v 65 rokoch pracovne činný? Prognózy ukazujú, že čím ďalej bude sa vyplácať nižšie percento z príjmu. Bude vám stačiť 30% z toho čo zarábate, keď ste zvyknutý na 100%?

Toto sú otázky, ktorými by sme sa mali všetci bez rozdielu zamýsľať.

Aby mal človek na penziu teda dobu voľného času dostatočnú rezervu, mal by si odkladať ak má do 25 rokov 10-15% z príjmu.
Ak má do 40 rokov 15-25% a ak má nad 40 rokov 25-30%, aby sa mohol tešiť na dlhý život bez problémov, v ktorom si bude ešte môcť splniť svoje sny, na ktoré nemal čas keď pracoval. Alebo aby mohol vnúčatá brávať na dovolenky k moru alebo do hôr.

Povedzte, ako chcete žiť keď už budete mať veľa voľného času a nebudete musieť pracovať? Chcete sedieť doma len preto, že na cestovanie nebudete mať dosť peňazí?

Všetky tieto apsekty ván vie zabezpečiť jeden jediny spôsob a to aby vaše peniaze aj pracovali a priniesli vám ďalšie peniaze v podobe úrokov a zároveň bolo čo najmenšie riziko pri investovaní, je najvhodnejšie sporiť cez invstičné životné poistenie, ktoré spĺňa záíroveň aj úlohu ochrany vášho príjmu a rodiny v prípade nepredvídateľnej udalostí.

Na čo treba dávať pozor?

Každá poisťovňa ponúka nejaké životné poistenie. Ak si myslíte že každé spĺňa ochranu vášho príjmu, vašej rodiny, znížené riziko investovania a flexibilitu ste na omyle.

Ďôležité je nechať si poradiť nezávislým konzultantom, ktorý nepracuje pre jednotlivé poisťovne, ale pre vás ako klienta a nájde a vysvetlí vám, ktoré poistenie bude naozaj spĺňať to, na čo ho potrebujete.

Ak vám niekto ponúka investičné životné poistenie z dĺžkou doby do 65 rokov buď je málo informovaný alebo mu nezáleží na vás ako klientovi.
Ak vám robí životné poistenie len na výšku úveru, nezáleží mu na vašej rodine.
Ak vám neukáže ake výluky na životné poistenie, ktoré vám ponúka, je absolútne neznalý toho čo vôbec robí.

Obráťte sa na odborníka, ktorý vám nájde životné poistenie z otvoreným koncom, s dobrým pomerom poistnej sumy a positného a zároveň s minimom výluk, ktoré sú presne definované.

Podpisom zmluvy vám totiž dáva poisťovňa sľub, že sa o vašu rodinu postará, ak by sa vám niečo stalo. Ako ale môže takéto niečo splniť, keď má vo výlukách definície, do ktorých môže zahrnúť takmer všetko, čo sa môže stať pri hocijakej havárii a inom nešťastí?

Obráťte sa na odborníka, ktorý budú zastupovať záujmy vaše a nie záujmy poisťovní.

 

Zuzana Planderová

konzultant

 

 

 

 

 

 

 

Späť