Prichádza zdraženie životných poistení pre ženy

29.08.2012 10:24

Ženy, máte čas už len tri mesiace na uzatvorenie životného poistenia lacnejšie o 30%. Od decembra to už bude drahšie.

Práve preto je dôležité si dať prehodnotiť aké životné poistenie máte a prípadne urobiť zmenu. Čo je na životnom poistení najdôležitejšie? Je to v prvom rade poistenie a preto treba vedieť za akých obchodných podmienok máte zabezpečené že poisťovňa sľub že sa o Vás a Vašu rodinu postará skutočne aj splní. Rôzne poisťovne majú rôzne podmienky, v ktorých najdôležitejšou pasážou sú výluky, obmedzenia a poistné plnenie v ktorých môžete mať aj takéto výluky:

- poisťovňa má právo na krátenie poistného plnenia ak poistený inému spôsobil ťažkú ujmu na zdraví alebo smrť.

Kedy sa toto môže stať najčastejšie? Máte pravdu - havárie. Ako keby rodina mohla za to že jeden zo živiteľov dostal šmyk a pritom zmietla zo sebou aj ine auto, kde sa pasazierom tiez nieco stalo. Poisťovne môžu krátiť poistné plnenie až o polovicu.

- poisťovňa má právo na krátenie poistného plnenia ak poistený poškodil dôležitý záujem spoločnosti

Čo sa rozumie pod týmto sme ani my nevedeli, tak sme sa spýtali právnika. Odpoveď znela: Pod toto šikovný právnik poisťovne napchá takmer všetko.

- Nárok na poistné plnenie nemá oprávnená osoba ak spôsobila smrť poisteného.

Predstavte si že idú manželia spolu v aute. Bežná situácia. Majú uzavrete životné poistenia v prospech toho druhého s týmto obmedzením. Šoféruje manželka, dostane šmyk pri ktorom sa ťažko zraní a jej mažel zomrie. Poisťovňa jej nevyplatí nič. Nielen že má ťažkú psychickú traumu že prišla o manžela ale ostane s deťmi úplne bez peňazí.

- Návykové látky, lieky

Viete o tom že už aj kvapky do nosa sú návykové? Nedajte si Ibalgin ked vás príšerne bolí hlava a potrebujete sa dostať po práci domov.

- Alkohol

Je jasné že zodpovedný človek ked si vypije za volant nesadne. Viete však o tom, že aj na druhý deň je možné v krvy ešte nájsť zostatkový alkohol, ktorý vy už vôbec necitite?

- Precenenie vlatsných síl a schopností.

Ako sa stávajú úrazy najčastejšie? Precením vlastných síl a schopností.  Ďalší komentár je už zbytočný.

Toto je len niekoľko najzávažnejších výluk a obmedzení ktoré zo životných poistení robia niečo nepoužitelné na poistenie. Aké máte vy výluky a obmedzenia vo svojich zmluvách? Ak to chcete vedieť a mať to vysvetlené, a ak s tým chcete niečo urobiť je najvyšší čas. Dajte si to pozriet odborníkovi, ktorý má k dispozícii všetky poisťovne a vie vám nájsť aj poisťovňu ktorá vás a vašu rodinu bude chrániť skutočne.

Môžete vyplniť formulár v rubrike Napíšte nám a náš odborník spolu s Vami prehodnotí všetky vaše poistenia a nájde najvýhodnejšie možnosti.

 

 

 

Späť